Google Home: de slimme speaker van Google

Google homeDe Google Home is de slimme speaker van Google die sinds 2016 op de markt is. Een slimme speaker kun je met commando’s bedienen en hoeft niet met een app of afstandsbediening gebruikt te worden. Google heeft natuurlijk ook een versie uitgebracht en dat is de Google Home. Google Home is een kleine speaker die je makkelijk ergens in de woonkamer kunt neerzetten. De speaker is slim en zorgt ervoor dat je niet alles meer op jouw telefoon hoeft op te zoeken. Je kunt de speaker gewoon een vraag stellen en je zult antwoord krijgen. Door de koppeling met Google en vele andere apparaten is het eenvoudig een smart home te creëren. De Google Home is nu ook verkrijgbaar met ondersteuning voor de Nederlandse taal, waarbij je de keuze hebt tussen een Google Home en een Google Home Mini.

Verschil Google Home en Home Mini

Het belangrijkste verschil tussen de Google Home en zijn kleine variant is de kwaliteit van de speaker voor het afspelen van muziek. Waar je de Google Home goed kunt gebruiken voor het afspelen van muziek via bijvoorbeeld Spotify, is de Home Mini daarvoor minder geschikt. Voor het uitvoeren van voice commando’s zijn er verder weinig wezenlijke verschillen tussen beiden. Het verschil is prijs is daarmee wel aanzienlijk. In Nederland ligt de adviesprijs voor de grote variant op € 149 en voor de kleine variant op € 59. Wel zijn er diverse aanbieders met mooie acties, waarmee je de slimme speaker voordeliger in huis kunt halen.

De prijs-kwaliteitverhouding van Google Home

Je hebt oneindig veel functies die je kunt gebruiken van de speaker en voor de prijs is het een goede prijs-kwaliteitverhouding. De nieuwste technologie heeft ervoor gezorgd dat de Google Home steeds beter commando’s kan opvolgen. De ingebouwde microfoons zijn goed en zorgen voor duidelijk opvang van commando’s. Ook kun je de microfoons gewoon uitschakelen en kun je de Home even met rust laten. Door de ingebouwde microfoons wordt achtergrond goed gefilterd en wordt alleen de boodschap of het commando opgevangen.

Oneindig veel functies aanwezig op de speaker

Zoals uitgelegd kun je een slimme speaker bedienen met jouw stem. Je kunt de speaker opdrachten geven zoals ‘licht aan’ of ‘muziek starten’. Zo is er een koppeling mogelijk met de Google chromecast en start je eenvoudig met spraak een video of Youtube of een nummer op Spotify. Maar een slimme speaker kan meer dan dat. Daarnaast kun je namelijk ook gebruik maken van andere opties zoals Google Agenda die een herinnering geeft wanneer je een afspraak hebt. Ook kun je de speaker koppelen aan bijvoorbeeld Philips Hue verlichting. Daarmee kun je vervolgens de kleuren bepalen die de verlichting uitstraalt. Op dit moment zijn er veel huishoudens die gebruik maken van de slimme speaker van Google.
Je kunt de microfoons uitschakelen zodat je rustig kunt praten zonder dat de Home het opvat als een commando. Als je vervolgens de speaker weer wilt gebruiken kun je hem wakker maken door ‘Hey Google’ te zeggen. Je kunt dan weer commando’s geven aan de speaker en genieten van alle functies die de speaker heeft.

Besturing werkt via Google Assistant

Google Home wordt bestuurt door de Google Assistent. Deze assistent is bereid om jou te helpen met al jouw vragen en commando’s. De Home wordt dus direct bestuurt door Google en daarom heb je oneindig veel opties die je kunt gebruiken. Zo kun je ook gebruik maken van Google Agenda of andere functies van Google. Doordat de Home beschikking heeft tot alle Google functies kun je met iedere vraag goed geholpen worden. Je kunt gemakkelijk een koppeling maken met jouw Android telefoon en zo alle mogelijke muziek gewoon afspelen via de speaker. De Assistant is een volwaardige gesprekspartner is en is geen standaard vraag-antwoord mogelijkheid. Je kunt dus echt hele gesprekken voeren met de Assistant.